in

Ce poți face cu florile ofilite? Iată cateva idei creative

În această perioadă a anului, cu siguranță vei primi o mulțime de flori. Oamenii dragi se vor strădui să te surprindă într-un mod plăcut și chiar dacă florile sunt trecătoare, există câteva trucuri care te vor ajuta să transformi florile uscate într-un décor frumos și util. Despre aceste idei creative vom povestii și noi astăzi.

Petale uscate – decoruri ideale

Dacă vrei să transformi florile uscate într-un aranjament floral de efect, tot ce trebuie să faci este să-ți achiziționezi un borcan sau o cutie frumoasă în care să așezi petalele florilor. Acest ornament se potrivește perfect cu decorurile vintage. Combinația cromatică și borcanul sau cutia cu formă specială și deosebită, pot oferi aranjamentului un aer boem, perfect pentru decorul unei încăperi. Pe lângă faptul că estetic va arăta foarte bine, vei reuși să păstrezi un aranjament floral primit de la o persoană dragă mai mult timp. Petalele pot fi păstrate în borcan aproximativ o lună, după care vor trebui înlocuite.

Baie cu flori uscate și esențe relaxante

Cu toții iubim băile lungi și relaxante, acompaniate de muzică bună sau de cartea preferată. Ei bine, de acum încolo le poți îmbogăți cu câteva flori uscate. Dacă vrei să ai parte de o relaxare profundă, profită de o baie fierbinte în care să adaugi petale de flori uscate care să emane un miros aparate. Printre cele mai potrivite se regăsesc trandafirii și lavanda. Petalele trebuie uscate într-un ziar, iar în contact cu apa vor elibera un miros plăcut care te va relaxa și te va ajuta să elimini stresul acumulat.

Aromaterapie

Cele mai citite articole

Florile uscate emană un miros plăcut chiar dacă nu mai sunt în stare naturală. Așadar, dacă ai primit un buchet de trandafiri, pune petalele la uscat și adaugă lavandă, vanilie, scorțișoară sau alte condimente preferate. Pune tot acest amestec într-un săculeț și lasă-te învăluită de mirosuri puternice. De asemenea, săculețul poate fi pus în dulap, printre haine, în geantă sau în mașină.

Contruiește un tablou cu emoții

Sunt momente în viață în care vrei să-ți aduci aminte de copilărie, de prima floare primită în adolescență sau de orice alt moment important pentru tine din trecut. Pentru a simți cât mai bine efectul momentului ce a trecut, înrămează florile într-un tablou. Pentru asta trebuie doar să așezi florile preferate printre paginile unei cărți și lasă-le la pliat câteva zile. Cumpără ramele preferate și adaugă florile. Pentru a avea unde décor cu o valoare emoțională incontestabilă, atârnă cât mai multe astfel de tablouri.

Piese de artă în sticla de pe  birou

Artistul floral Makoto Azuma este cunoscut pentru felul în care creează artă cu ajutorul florilor. De curând, a lansat seria „Bottle Flower” care se reduce la o idee pe care o poți aplica și tu acasă. Ai nevoie de niște sticle interesante pe care să le umpli cu flori ofilite, peste care să torni apoi apă.

Dacă te-am inspirat și vrei să-I oferi casei tale un alt aer printr-un decor nou, dă click aici pentru a găsi florile potrivite. Aceste idei creative cu siguranță vor contribui la starea ta de bine. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Efectul florilor asupra stării de spirit

Urechile clăpăuge – ce soluții există pentru corectarea lor?