in

Vrei să îți remodelezi nasul? Iată ce trebuie să știi despre rinoplastie!

Nasul este cea mai distinctivă caracteristică a feței umane și are o importanță considerabilă pentru un profil facial armonios. Femeile al căror nas este urât sau prea pronunțat, adică neproporționat, prin urmare își percep adesea întregul aspect facial ca nefavorabil. În astfel de cazuri, o rinoplastie poate ajuta nasul să aibă o formă estetică, naturală, care să se potrivească perfect cu restul trăsăturilor feței. Chirurgia nazală poate ajuta, de asemenea, cu anumite tulburări funcționale.

Rinoplastie: ce trebuie să știi?

O corecție a nasului (rinoplastia) este o procedură chirurgicală în care forma actuală a nasului este modelată în funcție de dorințele purtătorului. Cum arată nasul perfect corespunde percepției individuale și nu există o formulă uniformă pentru acesta. La femei, unghiul dintre puntea nasului și buza superioară ar fi în mod ideal în jurul valorii de 105. În funcție de dimensiunea și forma feței, o lungime a nasului între 4,8 și 5,8 centimetri este optimă.

Cu ajutorul unei operații pe nas, întregul nas sau doar părți ale acestuia, cum ar fi puntea nasului, nările, vârful nasului sau septul nazal pot fi corectate, îngustate și îndreptate. În general, aproape toate formele nasului inestetice pot fi corectate printr-o rinoplastie. O corecție a nasului poate fi efectuată din motive pur estetice, dar și din motive medicale. De exemplu, dacă ai probleme de respirație din cauza unui sept nazal strâmb sau dacă trebuie să îți refaci nasul după un accident.

Costurile unei rinoplastii

Cele mai citite articole

O operație de remodelare a nasului pornește de la 3500 euro. Costurile sunt alcătuite din diferite componente, cum ar fi constatările inițiale respective și schimbarea dorită, efortul și metoda chirurgicală. În plus față de motive pur estetice, o corecție a nasului poate fi necesară și din cauza malformațiilor congenitale, a consecințelor leziunilor sau a tulburărilor funcționale ale nasului interior. Deoarece costurile unei rinoplastii sunt alcătuite din diferite componente, în cele din urmă numai specialistul poate furniza informații despre cât costă rinoplastia exact.

Ce se poate întâmpla greșit cu o operație la nas?

La fel ca orice procedură medicală, rinoplastia este asociată cu riscuri și efecte secundare. Cu toate acestea, de regulă, o operație la nas este considerată sigură: majoritatea operațiilor sunt simple. Problemele apar adesea nu din punct de vedere medical, ci din punct de vedere cosmetic, de exemplu dacă pacientul nu este mulțumit de rezultatul optic.

Poți vedea în prealabil cum va arăta nasul tău după operație?

Datorită simulărilor pe computer sau fotografiilor retușate, o primă impresie despre cum va arăta nasul după operație este posibilă în prealabil. Totuși, ar trebui să fie întotdeauna clar că acest lucru servește doar pentru a da o primă impresie și că rezultatul chirurgical nu va fi identic 100%.

 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Despre Bogdan Cazino

Infectia maselei de minte: care sunt simptomele si cum o tratezi