in

5 intervenții de chirurgie estetică prin care iți poți recâștiga încrederea în tine

Procedurile de chirurgie estetică sunt foarte solicitate și de către bărbați. Aceștia, la fel ca și femeile, vor să schimbe lucrurile care nu le plac atunci când se uită în oglindă și vor să obțină rezultate care să îi facă să își recapete încrederea în ei. 

Deși nu este un subiect foarte discutat în public, chirurgia plastică este una dintre opțiunile preferate alese de bărbați pentru rezolvarea permanentă sau pe termen lung a unor probleme care le diminuează starea de confort sau le sabotează părerea proprie. 

Deși există o mulțime de operații chirurgicale la care bărbații apelează, iată care sunt cele mai apreciate intervenții: 

  • Rinoplastia

Este procedura care remodelează nasul și este de ceva timp în rândul celor mai populare operații plastice în rândul bărbaților. Indiferent dacă este vorba despre un defect din naștere sau despre o accidentare, rinoplastia rezolvă atât situațiile care au la bază o nevoie estetică dar și pe cele care sunt bazate pe nevoi medicale.

  • Blefaroplastia

Este intervenția bărbaților ”mai în vârstă și mai înțelepți”. Această procedură are ca efect ridicarea pleoapelor, prin îndepărtarea sau repoziționarea pielii și a grăsimii din jurul ochilor. Rezultatul este un aspect mai tânăr și mai fresh. 

  • Ginecomastia

Reprezintă operația de reducere a sânilor la persoanele de sex masculin. Cu ajutorul acestei proceduri, este îndepărtată grăsimea și țesutul glandular de la sâni, iar în cazuri extreme, inclusiv pielea. Dacă țesutul glandular este cauza principală a sânilor măriți, chirurgul va îl va îndepărta printr-o incizie în jurul mamelonului ori la subraț. Dacă grăsimea este la baza sânilor mari, aceasta este îndepărtată cu ajutorul liposucției. 

  • Liposucția

Este o procedură aflată constant în topul preferințelor bărbaților. Spre deosebire de femei, bărbații nu doresc să fie slabi ci doresc să aibă un corp bine definit. Astfel, nu se dorește doar eliminarea grăsimii nedorite ci și mărirea masei musculare. Idealul este format de umeri largi, talie îngustă și șolduri mici. Din acest motiv, operația de liposucție în cazul bărbaților, presupune uneori și redepunerea grăsimii în alte zone, pentru a oferi aspectul de mușchi. Este des solicitată liposucția toracică urmată de depunerea grăsimii sub mușchi sau în mușchi, pentru a construi spatele pectoral. Aceasta tehnica face parte din cele specifice procedurii Adonis. Rezultatul va fi un volum mai mare în zona respectivă, chiar dacă este vorba de grăsime și nu de mușchi. 

În majoritatea cazurilor este solicitată din motive de ordin estetic. De obicei penisul este în stare perfectă de funcționare, însă pacientul își dorește creșterea lungimii sau circumferinței. Există câteva proceduri diferite pentru operația de mărire a penisului, fiecare dintre ele având propria metodă. 

  • Implanturile de silicon presupun inserarea unei bucăți de silicon medical în formă de semilună sub pielea penisului, pentru a-l face mai lung și mai lat.
  • Transferul de grăsime. Implică eliminarea celulelor adipoase dintr-o zonă grasă a corpului și injectarea ulterioară în arborele penisului. Transferul se face cu ajutorul unor mici incizii laterale și injectarea celulelor adipoase purificate în aceste zone.  
  • Diviziunea ligamentului suspensor (ligamentoliza). Este o metodă chirurgicală de a face penisul flasc să pară mai lung. Metoda presupune tăierea ligamentului suspensor, care atașează penisul la osul pubian. Chirurgul va va sectiona acest ligament în timpul procedurii și va muta pielea din abdomen pe arborele penisului. Deși această intervenție poate face penisul să atârne mai jos, de fapt nu mărește dimensiunea. 
  • Alte soluții, mai puțin populare includ: Grefe de țesut, injecții cu acid hialuronic sau cu acid lactic. Chirurgul poate recomanda și îndepărtarea grăsimii din zona care înconjoară penisul. Această metodă poate face ca penisul să pară mai mare, dar, din nou, nu își schimbă lungimea.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Care sunt cele mai frecvent folosite materiale pentru producerea de mobilier?

Rhodos, o insulă pentru adulți și copii