in

Rhodos, o insulă pentru adulți și copii

Rhodos este una dintre cele mai îndrăgite insule ale Greciei datorită plajelor cu nisipuri fine, a apei limpede și albastre, soarelui plăcut, vegetației și peisajelor de paradis, dar și datorită numeroaselor activități de care se pot bucura atât adulții, dar și cei mici deopotrivă.

Rezervă-ți zilele de concediu pentru cea mai bună ofertă early booking în Rhodos și află din informațiile următoare ce obiective turistice poți vizita cu prietenii, familia și copilul tău!

Orașul medieval Lindos

Lindos este un oraș medieval plin de istorie și poveste care va încânta ochii oricărui turist, indiferent de vârsta acestuia. Este recunoscut datorită plajelor superbe și a nisipurilor calde, dar și datorită așezării. Este plasat pe o terasă deasupra mării, având o panoramă aparte. Vei putea observa marea în toată splendoarea ei, alături de vegetația verde, dar și a străduțelor strâmte, a caselor cochete și în stil grecesc.

Orașul Rhodos

Orașul Rhodos are numeroase atracții turistice pentru vizitatori, de la parcuri, la piețe, magazine, restaurante cu specific grecesc sau internațional, la cafenele și terase. Printre cele mai iubite obiective de vizitat în Rhodos este portul din zona tradițională a orașului, înconjurat de ziduri medievale și un castel fermecător. Dacă vei petrece o zi întreagă aici, este indicat să discuți cu personalul din zona de Informații pentru a afla la ce evenimente poți participa: concerte, spectacole, excursii ideale pentru adulți și copii.

Orașul Ialysos

Orașul Ialysos este considerat o oază de istorie din care atât cei mici, dar și adulții au foarte multe de învățat. Este fondat în anul 408 î. Hr. pe ruinele templelor lui Zeus, Atena și Apollo. Vei putea descoperi stadionul și teatrul antic în care cei mici pot impersona cele mai importante personaje din mitologia grecească, fântâna cu cai lângă care întreaga familie se poate relaxa sau chiar puteți face o vizită la Muzeul Arheologic și la Palatul Marilor Stăpâni.

Muzeul Jucăriilor din Rhodos

Ce activitate poate fi mai interactivă pentru un copil decât vizita la un muzeu de jucării? Edificiul conține aproximativ 5000 de jucării handmade din Grecia realizate între anii 1930 și 1980. Muzeul oferă intrarea liberă turiștilor și vei putea vedea jucării de colecție, jocuri tradiționale, machete și mașini, jocuri video vintage, jukebox sau chiar spectacole de păpuși.

Excursii cu barca

O activitate plăcută în aer liber de care poți avea parte pe Insula Rhodos este plimbarea cu barca. Există numeroase excursii ce pornesc de la portul Mandraki, fiecare barcă având o tematică specială: submarin, de sticlă, rachetă spațială sau chiar yachturi de lux. Copiii se vor bucura de o astfel de aventură și mai mult ca sigur vei avea și tu parte de o plimbare relaxantă și o priveliște aparte.

Activități nautice

Chiar dacă vrei să vizitezi Rhodos alături de prieteni sau de familia ta, una dintre activitățile la care pot participa persoanele de toate vârstele este sportul marin; adică: scuba diving, înot, snorkelling sau surfing. Deși acestea sunt atracțiile principale, nu uita că Rhodos beneficiază și de frumusețea unor culmi înalte. Atfel, alte activități pe care le puteți face împreună sunt drumețiile pe munte, excursii pe bicicletă sau echitație.

Valea Fluturilor

Valea Fluturilor este un obiectiv turistic natural pe care nu ar trebui să-l ratezi, în special dacă vizitezi Rhodes în perioada iunie – septembrie. În fiecare an, Valea găzduiește milioane de fluturi colorați. Tot aici vei avea ocazia să observi singura sursă de apă potabilă a insulei: Seven Springs, amenajată sub formă de cascade și lacuri.

Ferma de animale

Copiii vor putea vedea unele dintre animalele lor favorite la ferma de animale „Farma of Rhodes Petting Zoo”. Atât cei mici, dar și adulții pot mângâia, hrăni și face poze cu numeroase specii de animale, printre care: lame, canguri, ponei, cerbi, struți sau cămile.

Rhodes este o insulă mare cu foarte multe obiective turistice pe care orice iubitor de cultură, bucătărie, istorie și legende grecești așteaptă să le descopere. Dacă îți dorești un sejur alături de familia ta în care cei mici să învețe lucruri noi și să se distreze, atunci Rodos este cu siguranță destinația ideală!

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 intervenții de chirurgie estetică prin care iți poți recâștiga încrederea în tine

Back to Office – 5 rochii pentru tinute impecabile