in

5 lucruri de pus în bagaj când mergi în camping

Atunci când petreci câteva zile în inima naturii, lucrurile luate cu tine în bagaj trebuie să îți asigure tot confortul de care ai nevoie, dar cu zero impact asupra mediului înconjurător. Îți arătăm ce soluții sunt extrem de utile în camping și care sunt beneficiile pe care le oferă. 

1. Toaleta ecologică 

Această soluție îți permite să te bucuri de un spațiu igienic pentru nevoile tale, chiar și atunci când te afli într-o arie naturală izolată. Totodată, prin achiziționarea produselor potrivite pentru igienizarea toaletei ecologice de camping, mediul înconjurător va rămâne la fel de curat.

Un set complet poate include toaleta propriu-zisă, dar și un concentrat special pentru apa reziduală. Modul de utilizare este unul simplu: în rezervorul toaletei ecologice adaugi apa curată și concentratul, iar la final, simpla activare a unei pompe cu piston asigură tragerea apei.  

2. Lanterna frontală 

Lipsa electricității te obligă să ai la tine surse de lumină eficiente, cu ajutorul cărora activitatea din camping să continue și după lăsarea întunericului. Lanterna clasică poate reprezenta o soluție perfectă pentru o astfel de ieșire, însă vine și cu un dezavantaj: trebuie să ai mereu o mână ocupată, atunci când o utilizezi. Astfel, anumite activități devin mai greu de realizat. 

Vrei să tai lemne pentru foc, să strângi mesele și scaunele înainte de a merge la somn, sau să întorci carnea pe grătar? Utilizează o lanterna frontala, astfel încât să poți lucra mult mai eficient, având ambele mâini libere. 

Alege un produs ce poate lumina foarte bine la distanță și care dispune de o autonomie foarte bună (ia în calcul varianta unei lanterne frontale cu încărcare prin USB). De asemenea, îți recomandăm o soluție ce poate rezista la proiecțiile de apă (IPX4) sau șocuri. 

3. Plita portabilă 

Cele mai citite articole

O plită pentru camping electrică îți oferă libertatea de a le găti celor dragi preparatele lor preferate, la fel ca atunci când te afli in bucătăria de acasă. Astfel, meniul servit cu drag în aer liber se poate diversifica foarte mult, cu un nivel redus de efort. 

Comandă online o plită portabilă pe baza următoarelor criterii de alegere: design-ul compact și caracterul ergonomic al produsului, cantitatea de alimente pe care o poți pregăti în același timp, simplitatea cu care se aprinde (optează pentru un produs cu aprindere piezoelectrică), elementele de protecție și accesoriile cu care poate veni în același set.

4. Lampa solară 

Dacă îți dorești să te bucuri de lumină ambientală acolo unde nu există surse conectate la rețeaua publică de energie electrică, îți recomandăm o lampă solară. Este o soluție ECO-friendIy ideală nu doar pentru camping, ci și pentru pescuit sau alte activități nocturne.

Alege o lampă ce se poate încărca prin panoul solar cu care este prevăzută, dar care permite și alternative de încărcare, atunci când afară este înnorat (ex: prin acțiune mecanică). Comandă un produs cu un nivel al autonomiei cât mai ridicat, astfel încât toate nopțile petrecute în camping să fie învăluite în lumina pe care o generează.  

5. Dușul de camping

Una dintre marile probleme pe care le întâmpină cei care merg în camping este lipsa unor soluții pentru menținerea igienei corporale. Dușul portabil reprezintă răspunsul pentru acest aspect mai puțin plăcut al ieșirilor la cort, având un design pe cât de simplu, pe atât de funcțional. 

Sistemul se bazează pe o pungă pentru apă, realizată dintr-un material rezistent, așa cum este PVC-ul. De aceasta este conectat un furtun, ce are la capăt o duză pe care o poți acționa manual, pentru controlul fluxului de apă. Punga poate fi lăsată la soare, pentru ca apa să se încălzească, astfel încât dușul în inima naturii să fie cât mai confortabil. 

Îți dorim să te bucuri de această vacanță și reține ca o campare de doar câteva zile poate avea și mai mult farmec, atunci când treci pe lista de bagaje cele mai inspirate produse. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 15 piscine langa Bucuresti

Sindromul de tunel carpian

Afectiuni tratabile care ar putea sa-ti cauzeze amorteala si furnicaturi in mana