in

Pescuitul cu magnet ca formă de distracție și relaxare

Pescuitul cu magnet reprezintă mai mult un hobby, fiind potrivit ca formă de distracție și relaxare. Deși pare un lucru banal, pescuitul cu magnet implică o serie de echipamente pe care trebuie să le dețineți, precum un magnet puternic, o frânghie durabilă, mănuși rezistente la tăiere, con anti-blocaj magnet, cutie de transport, recipient pentru depozitarea obiectelor găsite, materiale pentru curățarea magnetului și frânghiei după folosire pentru a evita deteriorarea precoce.

 

Magneți, frânghii și accesorii pentru un pescuit cu magnet ca la carte

Dacă vă pasionează pescuitul în general, dar implicit pescuitul cu magnet, atunci deja știți că pentru a vă desfășura cum trebuie activitatea de pescuit, chiar dacă doar pentru relaxare, aveți nevoie de o serie de elemente și accesorii pentru a profita la maxim de această experiență inedită. 

Cei mai buni magneți pescuit sunt magneții din neodim. Au o formă compactă pentru a ușura lipirea diverselor obiecte ce se găsesc în apă. Deși au dimensiuni reduse, dispun de o forță de tracțiune extraordinară. În funcție de obiectele pe care doriți să le vânați în ape tulburi, alegeți magneți cu o sarcină de tracțiune de la 90 la 1100 kg. 

Cea mai bună frânghie pentru pescuit este cea confecționată din 7 fire de polistiren, fiind extrem de durabilă și rezistentă, atât la uzură, cât și la ridicarea unor obiecte de până la 540 kg. 

Alegeți o pereche de mănuși din poliamidă pentru o rezistență sporită la taiere atunci când trageți de frânghie, pentru evitarea înțepării cu obiecte ascuțițe și ruginite, ce vă pot cauza infecții destul de grave. 

Un cârlig pe care să-l așezați în capătul frânghiei opus magnetului este de asemenea indispensabil atunci când nu reușiți să scoateți din apă diverse obiecte. 

Con anti-blocaj magnet este util atunci când pescuiți în zone cu buruieni, rădăcini de copaci sau pietre. Acesta va împiedica magnetul să se blocheze, făcând facilă tragerea la suprafață. 

Cutia de depozitare a magnetului vă este de mare ajutor pentru atunci când vrei să mergeți la pescuit, deoarece vă ajută la transportul acestuia, dar și a accesoriilor, într-un mod facil.

De asemenea, o cutie sau o găleată pentru depozitarea obiectelor pescuite, este binevenită, întrucât niciodată nu puteți știi ce comori veți descoperi în adâncurile apelor.

Tot pentru potențialele comori sau alte obiecte, o perie și o lavetă sunt absolut necesare pentru curățirea lor. Laveta este indispensabilă și pentru curățarea magnetului și a frânghiei la sfârșitul pescuitului. 

Unde puteți pescui cu magnetul?

Oriunde este apă! În principiu, cu ajutorul magnetului puteți pescui într-un râu, canal, lac sau chiar în proximitatea plajelor.

Un râu de obicei atrage multă lume, fie pentru pescuit, pentru practicarea diverselor sporturi de divertisment, pentru înot sau pur și simplu pentru plimbări relaxante. Din varii motive, aceștia scapă, voluntar sau involuntar de anumite obiecte, obiecte ce v-ar putea fi de folos. Nu putem știi niciodată cine s-a plimbat cu barca pe râu și ce comoară a putut pierde. 

Canalele, ca și râurile sunt surse excelente pentru pescuitul cu magnet, deoarece de cele mai multe ori acestea sunt situate în zone cu trafic intens și aveți oportunitatea să descoperiți obiecte fascinante pe fundul lor.  

Plajele pot fi și ele o sursă minunată atunci când vreți să pescuiți. Sunt vizitate de mii de turiști anual și riscul ca unii dintre ei să piardă diverse lucruri, e mare. De la ochelari, telefoane mobile, chei, monezi, ceasuri, puteți găsi orice în proximitatea plajelor.

Ca și formă de divertisement și relaxare, pescuitul cu magnet în zona plajelor poate fi palpitant, pentru că vă oferă posibilitatea să returnați obiectele găsite proprietarilor de drept, dacă aceștia pot fi găsiți. 


Este legal pescuitul cu magneți?

Încă nu există legi care să interzică pescuitul cu magnet în România ca și activitate. În schimb, ce poate fi considerat ilegal, este pescuitul în lacurile aflate pe proprietăți private, deoarece asta înseamnă violare de domiciliu și atunci ați putea avea probleme. Dar cum nimeni nu se aventurează atât de departe, în râurile, lacurile, canalele din România pescuitul cu magneți nu este interzis. 

Pescuitul cu magneți poate fi făcut sub formă de distracție, dar și cu un scop precis: curățarea râurilor, canalelor, plajelor, lacurilor de tot felul de mizerii ce dăunează ecosistemului din jur. 

Pescuitul cu magnet este cu adevărat un hobby distractiv și relaxant, care poate fi efectuat de toată lumea. Este ușor, relative ieftin și nu implică respectarea anumitor reguli, doar acelea de bun simț. Explorați zone întregi și descoperiți adevărate comori demult uitate. Mergeți alături de familie sau prieteni și bucurați-vă împreună de distracție și relaxare.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Iată cum poți să ai o baie mai spațioasă pentru momente de relaxare

Camera rece: ce este și de ce trebuie să o ai în unitatea ta