in

Adidași pentru copii: Cum să te asiguri că ai ales cea mai bună pereche de încălțăminte?

De câte ori ți s-a întâmplat să intri într-un magazin plin de articole special destinate celor mici și să fii copleșit de ceea ce vezi? Este tentant să alegi cea mai colorată sau interesantă pereche de adidași, așa-i? Poate o pereche cu Spider-Man sau una cu Elsa din Frozen? Ei bine, trebuie să știi că o pereche de adidași pentru copii ar trebui să fie mai mult decât plăcută din punct de vedere estetic, chiar dacă are imprimate personajele preferate ale copilului tău. 

Alegerea unei perechi potrivite de adidasi pentru copii este esențială. În cazul în care un copil va purta o pereche ce nu este corespunzătoare pentru piciorul său, pe termen scurt, va simți disconfort și, ulterior, vor apărea și dureri. Pe termen lung, însă, se pot dezvolta probleme mai grave, precum deformarea piciorului și a degetelor.

Cum să alegi corect perechea de adidași pentru cei mici

Fiecare părinte trebuie să înțeleagă importanța unor adidași potriviți! Astfel, iată care sunt aspectele cheie pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când alegi următoarea pereche de încălțăminte pentru copii: 

  • Întotdeauna adidașii trebuie să fie cu jumătate de mărime mai mari – Acest lucru te va asigura că perechea pe care ai ales-o se potrivește perfect cu piciorul copilului și nu îl va strânge sau nu îi va crea disconfort atunci când îi poartă!
  • Încălțăminte concepută special pentru picioarele copiilor – Alege perechi ce sunt concepute pentru a se potrivi cu forma piciorului unui copil. Ține cont de faptul că terminațiile nervoase la picioare ale bebelușilor și ale copiilor nu s-au dezvoltat pe deplin și este posibil ca cel mic sau cea mică să nu îți poată spune că simte disconfort. Deci, au nevoie de încălțăminte puțin mai mare, special destinată copiilor, pentru ca piciorul să se dezvolte chiar și atunci când cei mici sunt încălțați.
  • Forma adidașilor – Încălțămintea pentru copii trebuie să aibă forma piciorului. Sună simplu, dar unele modele pot fi prea ascuțite sau pot avea un design „balansat” sau prea lat care poate dăuna picioarelor ce se află în plin proces de dezvoltare.
  • Alege un sistem de închidere potrivit – Atât perechile cu cataramă, cât și cele cu bandă elastică permit ajustarea precisă pentru a te asigura că adidașii se potrivesc. Adidașii cu fermoar ar trebui să facă parte din încălțămintea copiilor, tocmai atunci când sunt puțin mai mari și nicidecum în primii ani de viață.
  • Acordă atenție materialelor – Alege întotdeauna căptușeli și texturi care permit piciorului să respire, astfel încât să rămână constant uscat. 

Cele mai citite articole

 

Piciorul unui bebeluș crește rapid în primul an de viață, ajungând la aproape jumătate din mărimea piciorului unui adult. Fiind continuu în creștere este foarte important să ai grijă atunci când alegi perechile de adidași, astfel încât procesul să nu fie îngreunat sau limitat. Pentru copiii de peste un an, care încep să meargă în picioare, aleargă, se joacă și sunt destul de activi, adidașii lor nu numai că trebuie să aibă mărimea aleasă corect, dar trebuie să fie și confortabili și rezistenți.

Acordă atenție aspectelor prezentate anterior atunci când alegi viitoarea pereche de adidași pentru cei mici!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce presupune întreținerea interiorului unei mașini?

Parfumuri – cadoul perfect pentru femei