in

Terminologia de cazinou pe înțelesul începătorilor

Jocurile de cazinou reprezintă modalități de relaxare pentru multe persoane (peste 4 miliarde de oameni le-au încercat de-a lungul timpului). Numai că atunci când vrei ceva mai mult decât distracție și urmărești niște obiective financiare, mai ales dacă te afli la început, este indicat să te familiarizezi cu termenii folosiți în cazinou.

Indiferent dacă optezi pentru platformele online, așa cum este site-ul cu pacanele Vulkan Vegas, ori te îndrepți către un cazinou local sau mergi în Las Vegas, Macau sau Monte Carlo, termenii de cazinou rămân aceeași. Descoperă care sunt cei mai folosiți, ce înseamnă și cum te ajută în anumite situații de joc să știi să folosești termenul corect din jocurile de cazinou.

Jocurile de sloturi și termenii pe care trebuie să-i cunoască un jucător

Accesarea serviciilor unui site cu jocuri ca la aparate, pacanele și sloturi sau mașinuțele, cabinetele și terminalele video din cazinou înseamnă unul și același lucru – sloturi. Acestea sunt niște jocuri video care sunt disponibile în orice cazinou online (pe suport digital – aparate virtuale) sau în locațiile terestre de cazinou (pe suport fizic – aparate reale) și care sunt definite de mai mulți termeni pe care orice jucător este bine să îi cunoască.

 • RTP – rata de întoarcere a câștigului la jucăt Este afișat ca procent (de exemplu, 96%) și indică suma câștigurilor care vor fi returnate teoretic jucătorilor pentru fiecare 100 (USD, EUR, RON etc.) pariat pe o perioadă lungă de timp.
 • RNG – random number generator – mecanismul virtual care determină în mod aleatoriu combinațiile câștigătoare sau necâștigătoare prin generarea unei secvențe aleatorii de numere sau simboluri. Astfel, determinarea dacă combinația este câștigătoare și cantitatea de câștiguri care este stabilită pentru această combinație.
 • MegaWays/MegaQuads/MegaClusters – sloturi care oferă multiple combinații câștigătoare care se formează în 117,649 sau 16,777,216 de moduri.
 • Wilds Expanding/Moving/Transforming/Stacked/Shifting/Sticky – tipuri de simboluri speciale, care realizează o acțiune specifică în momentul în care sunt declanșate pe rolele sloturilor.
 • Free Spins/Rotiri Gratuite – Rotirile gratuite sunt de obicei oferite în sloturi prin declanșarea unei combinații de simboluri de scatter (3-5). Nu necesită pariuri suplimentare și vă pot crește semnificativ câștigurile totale.
 • Cerințe de rulaj – condițiile privind rularea sumei obținută ca bonus și a sumei depuse în vederea obținerii acestui bonus de un anumit număr de ori înainte de a putea fi retrasă. Este afișat ca multiplicator (x35, x40 etc.). De exemplu, dacă ați depus 100 RON și ați primit un bonus de 100% în plus, va trebui să pariați 7 000: (100 + 100) x35. La rundele gratuite se va rula câștigul obținut în urma utilizării acestor rotiri. Deci, dacă câștigați 50 RON din rotiri gratuite, va trebui să pariați această sumă de 35 de ori (sau altele, în funcție de condițiile bonusului cazinoului) înainte de a vă putea încasa câștigurile.
 • Nivel de contribuție – reprezintă procentul pe care îl aduce un anumit tip de joc sau de pariu sportiv la îndeplinirea cerințelor de rulaj (de exemplu, sloturile contribuie 100% la rulaj).
 • Volatilitate – reprezintă frecvența valorică a combinațiilor la sloturi – mică (dese, dar câștiguri scăzute), medie (nu atât de dese, cu câștiguri medii) și mare (rare, dar câștiguri ridicate).
 • Avantajul casei – este rata procentuală de câștig și șansele pe care cazinoul le are peste șansele jucătorilor.
 • Multiplicatori – reprezintă numărul de ori cu care se va înmulți câștigul de pe atunci când se aplică acest multiplicator (x2, x3).
 • Jackpot progresiv – suma globală care se adună din sumele pariate de jucătorii care joacă jocul pe diferite platforme de cazinou.

Cele mai citite articole

Acești termeni îi ajută pe jucători să înțeleagă mai bine jocul, să își aleagă jocuri care le ofere șanse mai bune de câștig, precum și să se orienteze către anumite bonusuri. Cazinourile care oferă bonusuri reale, jocuri cu RTP mare și sunt testate RNG sunt ideale pentru orice jucător începător.

Termenii din jocurile de masă de la cazinou

Este categoria de jocuri dintr-un cazinou care sunt altele decât sloturile – ruletă, jocuri de cărți (blackjack, poker, baccarat), bingo, loto și craps. Sunt disponibile și ca jocuri live, întocmai ca în cazinourile terestre, totuși fiind jucate numai împotriva crupierului sau în sistem automat (Auto), pe platformele online. Iată care sunt cei mai folosiți termeni pe care trebuie să îi cunoască un jucător începător la jocurile de masă:

 • Crupier/dealer/bancher – este profesionistul care reprezintă cazinoul la masa de joc împotriva jucătorului, fiind în același timp și coordonatorul sesiunii de joc.
 • Pariu din spatele jucătorului – este tipul de pariu care se plasează la diferite jocuri online de cazinou atunci când masa este ocupată complet.
 • Asigurare – opțiune de protejare a mizei în cazul în care crupierul are un As în mână – la blackjack.
 • Punto Banco – o altă denumire pentru jocul de baccarat.
 • Hot/Cold Numbers – numerele cele mai extrase și cele mai puțin extrase în cadrul jocurilor de masă.
 • Pariuri interioare – varianta de pariuri plasată pe un număr sau pe un grup de număr la ruletă – cotele la câștig sunt mai mici, dar valoarea plăților este mai ridicată decât în cazul pariurilor exterioare.
 • Pariuri exterioare – tipul de pariuri plasat pe coloane sau pe duzini la ruletă și care oferă probabilități mai mari de câștig, dar valoarea plăților este mai mică, dat fiind faptul că procentajul de realizare este ridicat.
 • Cote – șansele de câștig la jocurile de masă.
 • Hit/Fold/Deal/Draw – acțiuni pe care jucătorul le poate fac în cadrul jocului de poker.
 • High Roller – este tipul de jucător care preferă să joace pe mize mari și foarte mari la cazinou.
 • VIP – statutul unui jucător la cazinourile sau un program de loialitate dedicat jucătorilor fideli.

Jocuri cu pachete multiple de cărți – variantele de jocuri care se joacă folosindu-se mai mult de un pachet de cărți de joc.

Cunoașterea regulilor, termenilor și a modului de desfășurare a jocului la cazinou constituie un prim pas pe care orice jucător nou trebuie să-l respecte. Având o bază solidă, orice jucător își poate construi un viitor reușit în domeniul jocurilor de cazinou.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Sfaturi pentru fotografii creative si abstracte

Viitorul industriei aditive și al echipamentelor 3D dedicate industriei dentare