in

Ajutorul de deces necesar pentru servicii funerare urgente

În 2020, rudele decedatului au dreptul să primească ajutorul de deces de la Casa de pensii pentru cel decedat. Acesta poate fi soț sau soție, copil sau alte rude apropiate, dacă decedatul nu are soț/soție sau copii.  Casa de pensii aprobă suma în mod independent. Cererea de solicitare se face la Casa de pensii, aceasta solicitând și anumite documente care atestă decesul. Ajutorul de deces se primește în numerar și poate fi obținut la 3 zile după depunerea cererii.

Ce poți face cu ajutorul financiar pentru decesul unei rude

Ajutorul financiar pentru deces este acordat pentru înmormântarea celui decedat. Cu acești bani poți cumpăra cele necesare, adică sicriu, cruce, respectă, haine pentru decedat, obiecte ritualice, și de asemenea, poți face pomenile. Mai mult decât atât, cu ajutorul de deces poți solicita serviciile firmei de servicii funerare în sector 5. Aceasta te poate ajuta cu înmormântarea, mai ales că în acele clipe ai putea fi destul de tulburat de eveniment.

O persoană înainte de a deceda are dreptul de a decide asupra corpului său, după deces, iar rudele trebuie să asigure împlinirea voinței sale. Rudele trebuie să-și exercite acest drept, deoarece ei organizează înmormântarea. În timpul vieții, poate lăsa anumite indicații și obiceiuri care trebuie respectate de rudele apropiate, în ce cimitir să alegi un loc și  eventual chiar și un preot. Acest lucru trebuie luat în considerare la organizarea unei înmormântări și trebuie comunicat agentului de servicii funerare.

Dacă decedatul nu a ordonat în niciun fel propria sa înmormântare, totul este decis de rude: soți, copii, nepoți. Ar mai trebui să reții că, de exemplu, că un vecin sau un preot nu aparțin rudelor și nu decid nimic. Ei pot doar sfătui. Dar se poate să nu existe rude apropiate, iar apoi unul dintre cunoscuți sau prieteni să organizeze înmormântarea. Rudele au dreptul de a organiza înmormântarea așa cum și-a dorit decedatul sau cum au decis ei înșiși și de asemenea, poate solicita ajutorul de înmormântare în baza unui document legal, lăsat de de cel decedat. Niciunul dintre cei din afară nu are dreptul să-și impună preferințele sau să indice cum să îngroape decedatul. Prioritatea este întotdeauna voința decedatului în fața rudelor sale apropiate, mai ales că rudele dispun de ajutorul de deces.

Cele mai citite articole

Este posibil ca rudele să dorească să îngroape pe cineva drag în diferite moduri, cum ar fi incinerarea sau îngroparea în pământ sau gropniță. Iată ordinea de prioritate recomandată pentru deciziile de înmormântare: soț/soție, copii, fraţi, nepoți, alte rude sau reprezentant legal, oricine și-a asumat să organizeze o înmormântare.

Servicii speciale pentru probleme funerare

Firma de servicii funerare sector 5 îşi poate asuma responsabilitatea de a organiza o înmormântare competentă contra cost. În acest scop poți alege un pachet de înmormântare și astfel, ai scăpat de grija înmormântării, mai ales că aceasta trebuie organizată în mod competent.

 

 

 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce face un asistent manager?

Soluții moderne pentru amenajarea unei grădini în pantă