in

Asemănările și diferențele între jocurile de noroc fizice și online

Gamblingul este o activitate care oferă distracție pentru milioane de oameni, dar și o industrie de miliarde de dolari. Există întregi comunități care prosperă datorită jocurilor de noroc, cum este cazul celor din Macao sau Las Vegas. Totuși, odată cu apariția internetului, mare parte din jucători s-a orientat spre cazinourile online. Acestea oferă accesibilitate, confort și confidențialitate. 

Pandemia a accelerat creșterea industriei online de gambling, iar acest lucru îi face pe mulți să compare experiența dintr-un cazino fizic cu cea online. Unul dintre punctele centrale în acest sens este specificul jocurilor. Care sunt similitudinile și diferențele între jocurile de noroc fizice și cele online? Descoperă în rândurile care urmează. 

Sloturi

Asemănări

La fel ca sloturile fizice, și cele online au aceleași reguli. După ce declanșezi rotirea, aștepți ca simbolurile să se alinieze pentru a forma o linie câștigătoare. Dacă acum câteva zeci de ani sloturile din cazinouri erau mecanice, astăzi toate funcționează pe baza inteligenței artificiale. Aceasta influențează tot jocul, de la imagini și sunete la jackpoturi și procentaj de șanse. Inteligența artificială stă și la baza sloturilor online, singura diferență fiind dispozitivul de pe care joci și, în funcție de decizia producătorului, anumite elemente de gameplay.

Diferențe

Sloturile online sunt conectate la o bază uriașă de jucători, astfel că RTP-ul (rata de întoarcere a câștigului la jucători) se schimbă mai des. În plus, jackpoturile progresive sunt, în general, mai mari, pentru că, datorită numărului mare de jucători, se acumulează mai mulți bani. O altă diferență constă în flexibilitatea mizei. Sloturile online permit mizarea unor sume mici, dar și a unora ridicate. O altă diferență majoră constă în posibilitatea de a juca variante demo ale jocului. Astfel, te obișnuiești cu acesta fără să pierzi bani. 

Ruleta

Asemănări

Ruleta online o imită în detaliu pe cea fizică, atât ca aspect, cât și ca sunete și tipar de joc. Până și mișcarea bilei este asemănătoare cu cea de la ruleta din cazinourile fizice, deși este o animație declanșată de inteligența artificială. Regulile sunt aceleași, la fel și opțiunile pe care poți miza.  

Diferențe

Cele mai citite articole

La sălile de jocuri ai de obicei un singur tip de ruletă, dar în online există mai multe variante disponibile. Faptul că inteligența artificială decide rezultatul rotirii face ca jocul să fie complet fair-play. Ruleta online se dovedește superioară pentru că îți permite un confort sporit. Nu ești înconjurat de alți jucători care te pot deranja, iar mizarea și recompensarea se fac rapid.

Poker

Asemănări

Pokerul online se bazează pe aceleași reguli ca cel clasic. Indiferent de versiunea pe care o joci, ai nevoie de noroc, de control al emoțiilor și o minte limpede și pricepută în analizarea situației de joc și a posibilităților care apar la fiecare mână. Dacă joci poker cu adversari umani, similitudinea este și mai mare, dar dacă joci cu adversari controlați de un software, atunci aceasta scade.

Diferențe

Când joci poker online cu alți oameni, latura emoțională contează doar la nivel de decizii, nu și la nivel de citire a expresiei faciale. Cum nu poți vedea fața adversarilor, încerci să le ghicești intențiile doar pe baza jocului anterior. În cazul videopokerului, toate elementele comportamentului uman lipsesc, așa că te bazezi doar pe capacitatea ta de analiză și pe noroc. 

Alte jocuri

Și alte jocuri de cazino prezintă similitudini și diferențe, în funcție de mediul în care le joci. Blackjackul online este foarte asemănător celui offline, dar construirea unei strategii de joc este mai dificilă în cazul primei variante. Baccarat, un joc în care doar norocul contează, se distinge în online doar prin ritmul de joc. Loteriile și jocurile de tip keno sunt, practic, la fel și în online, și în offline. 

Jocurile de noroc online au propriul specific, dar au și multe lucruri în comun cu cele fizice. Pentru a te bucura de ele, ține cont de informațiile de mai sus și joacă responsabil.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum alegi orientarea viitoarei tale case

Jocuri obscure de la cazino pe care să le încerci