in

Cele mai Cunoscute Branduri de Blugi

brand-blugi-Levi-s

Istoria blugilor datează de peste 500 de ani și, încă de la apariția lor, blugii au reprezentat și reprezintă un articol vestimentar extrem de popular și de apreciat. În secolul al XIX-lea, navele cu aburi începeau să înlocuiască flota de navigație și atunci nevoia de pânză a scăzut brusc. Depozitele erau pline cu un material ca o … cârpă, cu o țesătură densă. O nouă aplicare a acestei probleme se cerea realizată … Credem că înțelegeți ce a urmat și care a fost destinul acelui material deloc nobil. Rezistența, versatilitatea și faptul că sunt considerați un simbol al libertății sunt câteva dintre cele mai importante caracteristici ale jeanșilor. Deși majoritatea persoanelor au impresia că originea lor se află în America, trebuie știu faptul că primele perechi au fost confecționate în Genova, o regiune din nordul Italiei. Au fost creați ca piese vestimentare pentru muncitori, pentru că erau ușor de curățat și erau fabricați dintr-un material numit denim. Acest material își păstra calitatea și aspectul chiar și în urma purtărilor îndelungate. Odată ce au fost aleși pentru diverse ocazii, fie concerte, fie filme, de către personalități importante al vremii, au devenit populari și printre tinerii din acea perioadă.

Pentru fiecare, alegerea blugilor reprezintă o preocupare individuală.De aceea, pe baza celor mai renumite branduri, a fost elaborată evaluarea celor mai bune mărci alese de oameni. Preferințele pot fi diferite: cineva preferă o tăiere mai deschisă, cineva preferă o anume croiala, în timp ce alții, dimpotrivă, iubesc clasicul și tot ce este asociat cu acesta. Dar cel mai important sfat care ar trebui luat în considerare este abilitatea de a alege blugi acordând atenție calității.

1. Levi’s

Una dintre cele mai vândute mărci din lume. Brandul e renumit pentru blugi originali, fără alte detalii suplimentare. Primii blugi cu croiala pe care o cunoaște astăzi toată lumea au fost confecționați de Levi Strauss, un emigrant bavarez în America. În anul 1872, acesta inventează capsele pentru buzunare și modifică tiparul după care erau fabricați celebrii blue jeans în acea vreme. Astfel, Strauss devine unul dintre cele mai mari și mai importante nume în istoria modei, așa cum a rămas până în prezent. Denumirea completă a firmei e Levi Strauss&Co. Brandul a realizat un impuls excelent în lumea modei, de la lansare până în prezent.  Un ton frumos de albastru dă fiecărui model unicitate. Potrivit recenziilor, durata blugilor marca Levi’s atinge 5 ani, ba chiar mai mult.

Brand blugi Levi's

2. COLIN’S

Brandul câștiga piața rusă în anii ’90. COLIN’S a fost fondată de Eroğlu Group la Istanbul în 1983. A crescut rapid imediat după primul său magazin care a fost deschis în 1986. Antreprenorii turci au ocupat repede nișa, cu modele de calitate si originale. Ei au creat modelele lor, fără a copia marcile americane. Acesti jeanși sunt considerați a fi pentru shopaholics și pentru cei care iubesc jeansii clasici. Firma turcă a decis să iasă în evidență creând modele mai sofisticate, iar astăzi continuă să lucreze la nivel mondial cu peste 600 de magazine din 38 de țări ale lumii, inclusiv Rusia, Ucraina, Belarus, România și Georgia. Misiunea pe care și-au exprimat-o este aceea de a oferi tinerilor mai multe produse de modă centrate pe jeans, bucurându-se mai mult de viața lor. De asemenea, viziunea lor include și targetul  de a fi una dintre cele mai preferate mărci de modă axate pe jeans, prin experiențele de brand care să ajungă simultan la piețele strategice până în 2020.

Brand blugi Colin

3. Lee Cooper 

Este un brand care este știut de aproape fiecare iubitor de stil sofisticat. Brandul are un obiectiv care garantează calitatea materialului, o potrivire ideală și un preț rezonabil. Fondat în East End, Londra, de către Morris Cooper  – în 1908, Lee Cooper este brandul britanic original de denim, cu o îndelungată carieră internațională în ceea ce privește fanilor fideli. Călătoria lui Lee Cooper a început într-o fabrică locală din Londra, confecționând haine de muncă pur și simplu! În prezent Lee Cooper colaborează cu artistul din Marea Britanie, Ronzo Jonny Fu, care produce proiectul de artă „City Escapades!”. Este vorba despre blugi personalizați, care prezintă peisaje urbane și grafică, disponibili pentru a fi achiziționați de la un magazin pop up.

Brand blugi Lee Cooper

4. Wrangler

Prima pereche de blugi Wrangler a fost realizată în 1947. Istoria brandului s-a desfășurat în paralel cu ascensiunea țării, creatorii brandului au început ca inovatori și se continuă această tradiție. Considerat un brand tipic american, susținut de stilul cowboy. Un clasic. În ciuda stilului cowboy, Wrangler este considerat cel mai bun, deoarece prețul e rezonabil. O altă caracteristică principala distinctivă pentru iubitorii de clasic e gama largă de culori în care jeanșii acestui brand sunt disponibili. Caracteristici: clasic, combinat cu stil și unicitate, croiala specială pentru fiecare persoană, preț excelent, egal cu calitatea. Wrangler reprezintă libertatea americană, spiritul oamenilor care muncesc din greu, se distrează și recunosc individualitatea curajoasă. Ca și companie, brandul crede în angajamente solide și perseverență în fața obstacolelor și provocărilor. Mai ales în resspect reciproc și moștenirea occidentală. potrivit reprezentanților firmei din America, fiecare articol fabricat are o garanție de un an. În SUA, blugii Wrangler pot fi găsiți la comercianții de îmbrăcăminte din vestul Americii, la magazinele de articole sportive, la anumite magazine precum Sears și la comercianți cu reduceri precum Walmart.

Brand blugi Wrangler

 

5. Diesel

Avangardă, răzvratire, radicalism – sunt principalele caracteristici ale mărcii Diesel. Renzo Rosso a creat brandul Diesel în 1978, alegând numele pentru că este ușor de înțeles și pronunțat la fel în întreaga lume. La acea vreme, Diesel era considerat ca un fel de „energie alternativă”, astfel încât cuvântul reprezenta un gust alternativ în materie de modă. În 1985, Renzo Rosso a dobândit controlul exclusiv pe Diesel și s-a înconjurat cu o echipă internațională de designeri talentați. Diesel a lansat prima sa campanie publicitară – „Pentru succes în viață” în 1991, instituind instantaneu o reputație de marketing inovator. Primele magazine emblematice ale mărcii, la New York, Roma și Londra, au fost deschise în 1996. În 2000, Diesel a achiziționat Staff International, un producător italian și distribuitor de etichete internaționale de design. Doi ani mai târziu, Renzo Rosso a devenit acționar majoritar al Maison Martin Margiela. În 2007, Diesel a semnat un parteneriat cu divizia de produse de lux de la L’Oréal, pentru a lansa o linie de parfumuri (Fuel For Life, Only The Brave). Designerul grec Sophia Kokosalaki a început să joace un rol principal în colecția din 2010, primul ei debut ca designer feminin. Începând din ianuarie 2010, Bruno Collin, editorul francez și fondatorul revistei de tendințe WAD, este acum responsabil pentru crearea echipei de creativi a brandului, pentru a se asigura că Diesel va continua să fie una dintre cele mai inovatoare mărci din lume, deoarece intră într-un nou deceniu!

Brand blugi Diesel

6. Calvin Klein

Încă din 1980, această companie și-a pus amprenta în industria modei, confecționând jeanși cu modele inedite. Și în prezent, foarte multe persoane aleg CK pentru calitatea materialelor și pentru design-ul modern și atrăgător. Croiala lor avantajează orice siluetă, atât feminină, cât și masculină, iar piese vestimentare pot fi integrate în orice ținută pentru a crea un look stylish și în trend! Atemporal, dar contemporan, clasic, dar provocator – aceasta este esența brandului. Plus denim-ul cool și iconic, care invită la descoperirea confortului și stilului, prin intermediul colecțiilor performante, colecții create pentru a da un nou sens a ceea ce înseamnă îmbrăcăminte modernă și funcțională și pentru a vă ajuta să ieșiți în evidență.

Brand blugi Calvin Klein

7. Pepe Jeans

Cele mai citite articole

Născut în 1973 pe străzile Portobello, purtat astăzi în lume – așa s-ar putea spune despre acest brand. Numărându-se printre pionierii denim-ului, acest brand a reinventat în mod constant definiția a ceea ce înseamnă denim, pentru a fi la curent cu tendințele. Un brand iconic, care este asociat cu creativitatea nelimitată, încrederea în sine, unicitatea și autenticitatea. Motivul pentru care  sunt atât de populari constă în comoditatea articolelor. Blugii, în special, au o elasticitate deosebită, astfel încât sunt foarte lejeri și potriviți pentru sezonul cald. Fie că ești în căutarea unui model clasic, simplu sau unul mai modern, cu diverse inserții, se spune că la Pepe Jeans vei găsi ceea ce cauți.

Brand blugi Pepe Jeans

8. Guess

Brandul a fost creat de frații italieni Marciano, în America, în 1981. Frații Marciano au părăsit sudul Franței în urmărirea visului american și…ghici ce a ieșit: Guss. Inspirat de o influență europeană, denimul marca Marcianos avea să redefinească lumea blugilor . Unul dintre design-urile lor inițiale a fost un jeans spălat cu piatră, care se potrivea de minune cu momentul când popularitatea blugilor începuse să scadă. Iar italienii au decis să aducă elemente luminoase în moda jeanșilor. Spre exemplu, modelul Marilyn, creat în onoarea lui Marilyn Monroe, a fost un progres și o adevărată revoluție: avea o silueta „strânsă” și trei fermoare.

Brandul de blugi Guess

9. Armani

Italienii au dorit și ei, de asemenea, să poarte blugi, nu doar costume de afaceri, astfel că, din 1981, Casa Armani produce blugi. Modelul clasic Armani are culoarea albastru închis, fiind caracterizat de stilul clasic și extravagant totodată. De fapt, Armani Jeans este o colecție de îmbrăcăminte legată de denim creată în 1981 de Giorgio Armani. Armani Jeans este vândut în principal în magazine mari, deși există 15 magazine independente Armani Jeans în lume, pe lângă un Armani Jeans Cafe din Milano. Unele articole Armani Jeans sunt vândute în magazinele Emporio Armani, iar magazinele Armani Jeans vând articole Emporio Armani în piața asiatică. În ceea ce privește designul, îmbrăcămintea din această linie nu prezintă simplitatea semnăturii lui Giorgio Armani și are adesea logo-uri mai mari decât îmbrăcămintea din oricare din celelalte colecții ale sale. Culorile utilizate pentru Armani Jeans sunt mai diverse decât cele găsite în liniile sale superioare sau Armani Exchange, care prezintă scheme de culori monocromatice și se concentrează pe tăieturi și materiale overcolour.

Brand blugi Armani

10. Mustang

Pentru prima dată în Europa în 1953, această marcă germană a produs blugi pentru femei, iar în 1955 a creat un model de…catifea. Avantajul blugilor germani în fața americanilor este că aceștia sunt mai adaptați la măsurile europene, fiind foarte apreciați, spre exemplu, de femeile din Rusia. În 2018, Mustang anunța o nouă strategie de brand care includea un concept de produs actualizat, un nou concept de design al magazinului (The House of Mustang) și un nou limbaj vizual. Mustang este un brand de denim cu o istorie unică –  95% dintre germani, austrieci și elvețieni cunosc acest brand. În trecut, Mustang nu era cunoscut pentru inovațiile din denim, astăzi însă da. Clienții existenți ai brandului fiind pregătiți pentru un nivel superior de modă, pentru colecții inovatoare și noi direcții fashion.

Brand blugi Mustang

Ție care brand de blugi îți place cel mai mult?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 10 branduri de apa minerala

Branduri de apă minerală

Lidl

Hypermarketuri in România