in

Cand apelezi la specialisti in topografie si cadastru si unde ii gasesti?

Topografia este un domeniu foarte important, care face parte din viata oamenilor, este stiinta care sta la baza intocmirii hartilor si la masurarea suprafetei terestre. In planul topografic se poate observa reprezentarea micsorata a proiectiei orizontale a detaliilor de pe o portiune mai restransa a suprafetei terestre la o anumita scara.

In Romania, planul topografic este intocmit conform sistemului de proiectie Stereografic 1970 si sistemului de referinta Marea Neagra 1975. Sunt situatii in care a apela la specialisti in topografie si cadastru este necesara, iar cei care au nevoie de astfel de servicii trebuie sa stie ca la Agruo vor gasi toate detaliile necesare contactarii unui asemenea profesionist.

Ce face un specialist in cadastru si topografie si cand este necesara interventia acestuia

In sarcinile de serviciu ale unui inginer in cadastru si topografie intra mai multe atributii. Odata ce clientul a gasit anuntul potrivit pe site-ul Agruo, acesta trebuie sa intre in contact cu respectivul profesionist, care urmeaza sa analizeze actele de proprietate si sa ii ceara toate documentele necesare realizarii scopului lucrarii.

Va fi necesar un extras de carte funciara, o cerere de eliberare a extrasului de carte funciara, un certificat de urbanism de informare, o copie dupa actele de identitate ale proprietarilor, precum si schite sau planuri ale imobilului respectiv – in cazul in care acestea exista.

Cele mai citite articole

Dupa ce toate actele sunt depuse, specialistul in cadastru si topografie va analiza documentele detinute de proprietar, va stabili data efectuarii masuratorilor, va identifica limitele imobilului impreuna cu proprietarul, va masura imobilul si vecinatatile, va prelucra la birou datele prelevate din masuratori si se va prezenta din nou cu rezultatele. Totodata, un astfel de profesionist se poate ocupa de marcarea pe teren a punctelor de contur, pentru materializarea proprietatii pe teren sau pentru trasarea constructiilor si a elementelor acestora.

Profesionistii care au depus anunt pe site-ul Agruo au pregatirea profesionala necesara, capacitatea, dar si experienta de a efectua lucrarea solicitata de clienti. Mai mult decat atat, activitatile desfasurate de acestia sunt atat la birou, cat si pe teren, folosind aparatura de specialitate si tehnici speciale de calcul si de realizare a documentatiei aferente.

Lucrarile executate de un specialist in cadastru si topografie includ lucrari de alipire si dezmembrare, de alcatuire a planului topografic pe baza carora se fundamenteaza proiectele de arhitectura, design si structura, dar si de trasare sau verificare a limitelor de proprietate, necesare inainte de incheierea tranzactiilor de vanzare – cumparare in cazul unui teren sau unui imobil.

Totodata, specialistii in cadastru si topografie ale caror anunturi sunt afisate pe site-ul Agruo ofera si servicii de consultanta, intocmesc rapoarte in privinta identificarii oportunitatilor de achizitionare a unui teren sau a unei cladiri, referitoare la caile de acces, la problemele legate la acte, la verificarea terenurilor pentru identificarea trecerii unor eventuale utilitati peste acesta, deasupra sau dedesubtul imobilului, care nu sunt vizibile in prima instanta.

Este necesara interventia unui specialist in cadastru si topografie pentru lucrari de asistenta topografica pe santier, pe parcursul lucrarilor de constructie, pentru calculul cantitatilor, pentru monitorizarea cladirilor adiacente si pentru realizarea unor planuri topografice si a unor lucrari de cadastru.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lampadarul, un corp de iluminat util în orice casă modernă

Cum alegi jucariile potrivite pentru un bebelus?