in

Cum să te bucuri de vacanță în pandemie

Se apropie perioada sărbătorilor și odată cu ea vine vremea pentru vacanța de iarnă pe care ai așteptat-o cu atâta nerăbdare în acest an dificil, când n-ai mai plecat în excursii ca altădată. Acum te-ai decis în sfârșit să petreci câteva zile alături de cei dragi într-o destinație turistică potrivită pentru perioada actuală.

Cu siguranță că vrei să alegi cea mai bună variantă pentru tine și familia ta, așa că îți prezentăm câteva sfaturi pentru vacanța de iarnă 2020 – 2021, ca să știi cum să te bucuri de vacanță în pandemie:

Alege destinații exotice pentru sejur all inclusive

O variantă de vacanță pentru sfârșitul anului 2020 și începutul lui 2021 este să alegi o destinație exotică și să achiziționezi un sejur all inclusive. Astfel beneficiezi de toate serviciile turistice: transport cu avionul, cazare în hoteluri de patru și cinci stele, restaurante cu specific local și internațional, bar, spa și facilități agrement. Vei avea condiții optime de călătorie și petrecere a timpului liber, cu respectarea normelor de distanțare socială.

Optează pentru resorturi de lux din Egipt, Antalya, Maldive, Zanzibar, Caraibe, Bali, Seychelles, Dubai, India sau Thailanda. O să te bucuri de soare, de temperaturi plăcute și de peisaje superbe, adică exact ce-ți trebuie după un an în care ai stat mai mult în casă.

Alegerea unei vacanțe exotice are și avantajul că îți oferă posibilitatea să te refaci din punct de vedere fizic și mental, pentru că lunile de izolare, munca de acasă și reducerea activităților sportive au avut efecte negative asupra stării de sănătate.

Încearcă vacanțe aproape de casă

Dacă nu te încumeți să pleci peste mări și țări sau nu ai decât două-trei zile de vacanță, alege destinații interne pentru vacanța de sărbători. Poți să alegi o vacanță la munte într-o stațiune de ski de pe Valea Prahovei, un sejur romantic la malul mării sau un weekend rustic la pensiunile din Bucovina, Maramureș și Transilvania. 

Cele mai citite articole

Petrecerea timpului liber în apropiere de locul unde locuiesc continuă să fie o tendință preferată de mulți turiști din toată lumea, iar fenomenul poartă numele de staycation, adică un fel de vacanță în care stai pe lângă casă, nu pleci departe.

Într-adevăr, anul 2020 a însemnat o ocazie pentru români să-și descopere țara, iar vacanța de iarnă confirmă acest lucru: tot mai multe familii aleg să petreacă zilele libere de Crăciun și Revelion la hoteluri, pensiuni și cabane din toate regiunile țării.

Cu siguranță că îți este familiară ideea de city break, doar că până acum ai asociat-o cu un zbor de două-trei ore către un oraș european unde ai petrecut câteva zile de vacanță. Acum este perioada potrivită pentru excursii city break în orașe din România, precum Oradea, Constanța, Iași, Suceava, Timișoara, Brașov sau Sibiu. Deși nu se mai organizează ca în alți ani festivaluri și târguri de Crăciun, hotelierii au pregătit oferte atractive și surprize de sezon pentru oaspeții care vor sosi odată cu primii colindători.

Optează pentru vacanțe sigure și operatori turistici autorizați

Ca să te bucuri de vacanță în pandemie apelează la agenții de turism și operatori turistici atestați. Doar astfel ai certitudinea că o să călătorești în siguranță și că în hotel  vor fi respectate toate cerințele de sănătate publică.

Dacă alegi destinații externe, optează pentru pachete turistice complete, pe care să le rezervi fără plata unui avans. Solicită garantarea rambursării integrale a sumelor achitate la plecarea în sejur, dacă este oprită intrarea în țara respectivă sau dacă se impune o perioadă de carantină din cauza evoluției pandemiei de Covid-19.

Comunică în permanență cu agenția de turism, asigură-te că ai la dispoziție un serviciu eficient de call center și de asistență online.

Alege destinația pe care ți-o dorești și ia în considerare recomandările pentru un sejur reușit, ca să te bucuri de vacanță în pandemie fără compromisuri, doar cu voie bună și noroc în Noul An!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Pariuri live vs pariuri pre-meci: Ce presupun si care sunt avantajele pe care le ofera pariorilor?

Beneficiile masajului de relaxare pentru minte