in

Cand este necesar si cum se monteaza aparatul dentar?

Tratamentul stomatologic cu aparat dentar se adreseaza tuturor pacientilor care se confrunta cu probleme estetice sau legate de functionalitatea danturii, cauzate de o pozitiei incorecta a dintilor, indiferent daca este vorba despre copii sau adulti. 

Tocmai pentru ca si-a demonstrat eficienta si in cazul pacientilor adulti, aparatul dentar a devenit, in ultimii ani, o moda, astfel ca acestia nu mai sunt reticenti la a purta aparat dentar. De asemenea, la aceasta popularitate a contribuit si tehnologia moderna datorita careia dispozitivele medicale folosite pentru corectarea pozitiei dintilor si a muscaturii au devenit mai discrete si, in unele cazuri, aproape invizibile. 

In ce situatii este recomandat aparatul dentar? 

Recomandarea unui tratament cu aparat dentar se face de catre medicul stomatolog, in urma unei consultatii initiale si numai dupa efectuarea unor investigatii medicale, pentru ca dentistul sa poata observa cu exactitate care sunt problemele dentare. 

De cele mai multe ori, aparatul dentar se recomanda pacientilor care se confrunta fie cu dintii inghesuiti sau rari, fie cu dinti strambi sau rotiti. De asemenea si bruxismul (scrasnitul dintilor) poate fi tratat cu ajutorul aparatului dentar. 

Cele mai citite articole

In acest fel se obtine nu numai o dantura dreapta si frumoasa, dar si sanatoasa – deoarece dintii strambi impiedica igienizarea eficienta a acestora – precum si o muscatura corecta, datorita careia se poate imbunatati atat fonatia, cat si masticatia. 

Cum se monteaza aparatul dentar? 

Dupa efectuarea investigatiilor solicitate de medicul dentist – cum ar fi radiografii sau chiar tomografii – si stabilirea planului de tratament, se poate trece la montarea aparatului dentar. In cadrul clinicii stomatologice Dental Elite pot fi efectuate tratamente cu aparate dentare dintre cele mai moderne. 

Desi fiecare tip de astfel de aparat are propriile criterii de care se tine cont in montare, tehnica principala presupune acelasi lucru, lipirea braket-urilor pe suprafata dintilor, prin intermediul carora se poate aplica arcul metalic si flexibil. Pentru lipirea bracket-urilor se foloseste o substanta speciala, care se fixeaza cu o lampa de fotopolimelizare. 

Prin urmare, exista modele de aparat dentar care sa se potriveasca oricarui caz sau problema dentara, de la cele usoare, pana la cele severe.  

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum ar trebui sa arate un proiect arhitectural de succes?

Transpiri noaptea? Alege salteaua potrivită!