in

Cum se realizeaza purificarea apei cu ajutorul lampilor UV?

Puterea si efectele razelor UV in dezinfectare au devenit cunoscute publicului larg abia in ultimii doi ani, cand s-a pus mare accent pe asigurarea unui spatiu curat si dezinfectat. Aceasta tehnica era insa folosita in anumite arii de activitate de foarte multi ani deja, in activitati specifice sanatatii si in industria alimentara. 

Cu toate acestea, utilizarea de lampi UV pentru purificarea si dezinfectarea apei potabile este si ea una comuna, la care apeleaza statiile mari si performante care distribuie apa potabila retelelor publice.  

Cum actioneaza lampile UV in purificarea apei potabile? 

Dezinfectarea si purificarea apei cu ajutorul razelor ultraviolete este una dintre cele mai moderne si eficiente solutii, la care au acces atat uzinele si statiile de purificare a apei, cat si consumatorii obisnuiti, la astfel de echipamente adaptate unui anumit debit de apa. 

Modul in care functioneaza lampile UV pentru dezinfectarea apei este similar cu cel folosit pentru dezinfectarea oricarei suprafete. Este suficient ca apa sa treaca pe sub raza de actiune a ultravioletelor, iar microorganismele din interiorul acesteia vor fi distruse. 

Cele mai citite articole

De obicei, aceste lampi folosesc razele UVC, care au ca efect distrugerea ADN-ului celulelor ceea ce va impiedica divizarea sau reproducerea acestora si, implicit, capacitatea microorganismelor de a infecta oganismul uman. Orice fel de apa poate fi purificata cu ajutorul unui astfel de echipament, de la apa destinata consumului, la pa de ploaie, cea din piscine sau iazuri. 

Care sunt beneficiile folosirii lampilor UV pentru purificarea apei? 

Alegerea lampilor UV pentru purificarea apei in detrimentul altor solutii se bazeaza, adesea, pe numeroasele beneficii pe care aceasta tehnica le ofera. In primul rand, procesul de dezinfectare cu ajutorul razelor UV este unul dintre cele mai eficiente pentru dezinfectare si purificare a apei. 

De asemenea, prin folosirea acestei tehnologii se evita modificarea calitatii, mirosului si gustului apei, fata de situatiile in care se folosesc substante chimice pentru dezinfectare. In plus, riscurile de a se produce erori care duc la contaminarea apei potabile cu diferite substante este redus considerabil. 

Un alt avantaj este si faptul ca pot fi gasite astfel de lampi destinate utilizarii industriale sau in sisteme profesionale, municipale, de purificare si dezinfectare a apei, cat si echipamente destinate utilizarii rezidentiale. 

Drept urmare, nu numai ca apa consumata va fi de o mai buna calitate, ci si una care va putea fi consumata cu placere, fara griji cu privire la continutul acesteia de substante periculoase. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Tendințe și caracteristici pentru jachetele de iarnă pentru femei 2022-2023

Cat de importanta este eliminarea fierului si manganului din apa?