in

Efectul florilor asupra stării de spirit

Perioada pandemiei a fost de-a dreptul grea pentru toți oameni. Cu toții ne-am confruntat cu stări de anxietate, stres sau uneori chiar depresia. Stilul de viață agitat, nesiguranța dată de pandemie, frica de  îmbolnăvire cu virusul,  toate au dus la apariția acestor stări. De-a lungul timpului s-au făcut numeroase studii care demonstrează efectul pozitiv pe care florile îl au asupra psihicului nostru. Știm deja că dispoziția cuiva se schimbă radical atunci când primește un buchet de flori. Poți testa asta urmărind chipurile persoanelor dragi cum se emoționează atunci când primesc fie un buchet de flori, fie cutii cu flori.

Descoperă acum cum îți poate influența florile stare de spirit și de ce este bine să le ai prin preajmă.

Cum ne simțim atunci când suntem înconjurați de flori?

Grădinăritul sau crearea unor aranjamente florale îți oferă instant o stare de bine. Simpla prezență a florilor în jurul tău crește nivelul de energie pozitivă, purifică aerul și reduce semnificativ stările de anxietate. Mai mult decât atât, buchetele de flori multicolore te ajută să te relaxezi și să te liniștești. Parfumul lor are de asemenea un rol important. Spre exemplu, parfumul trandafirilor ajută la scăderea nivelului de cortizol din organism.

Florile sunt folosite și în ședințele de terapie. Nu puțini sunt oameni care au tot timpul în casa lor flori cărora le vorbesc și le acordă o atenție deosebită. Acest gest îi ajută să fie mai veseli și să simtă că au în jurul lor un colț de natură care emană numai pozitivitate.

Efectul florilor la locul de muncă

Florile nu ar trebui să lipsească de la locul de muncă pentru că s-a dovedit științific că acestea sporesc capacitatea intelectuală și rezistența la efort și la stres. Un mediu care se bucură de prezența florilor este un mediu plin de pozitiv care ajută angajații să aibă un randament crescut. Plantele dintr-o încăpere alungă senzația de somnolență deoarece majoritatea elimină toxinele din aer, eliberează oxigen și reglează nivelul umidității.

Mai mult decât atât efectul instat al florilor asupra oamenilor este dat și de coloritul lor. În funcție de intensitate și culoare acestea pot oferi diferite stări, de exemplu verde și albastru sunt culori ce au un efect calmant, roșu transmite energie și pasiune, iar galben oferă energie, dar și sentimentul de bucurie pură. Florile de culoare albă sunt printre cele mai întâlnite și au un efect relaxant și calmant.

Așadar, chiar dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție este insuficient, găsește un loc pe biroul tău pentru o vază în care să pui un buchet de flori. Efectele acestora le vei simți imediat.

Beneficiile florilor asupra oamenilor

Știm deja că florile îți modifică starea mentală și psihică, dar mai exact acestea aduc următoarele beneficii:

  • Florile cresc încrederea în sine.
  • Îmbunătățesc memoria.
  • Ameliorează stresul și anxietatea.
  • Susțin creșterea atenției pe o perioadă mai mare.
  • Te ajută să te concentrezi mai bine.
  • Florile sporesc creativitatea.
  • Îmbunătățesc stima de sine.
  • Reduc starea de depresie.
  • Reduc insomnia.

Așadar, un simplu buchet de flori așezat la locul potrivit îți aduce o mulțime de beneficii. Înfrumusețează-ți casa și ajută-ți psihicul să reziste în condiții de stres cu ajutorul florilor.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alternative la parfumurile originale – creațiile replică versus cele false!

Ce poți face cu florile ofilite? Iată cateva idei creative