in

Ce presupune întreținerea interiorului unei mașini?

Dacă îți place să conduci și deții o mașină, cel mai probabil faci parte din media persoanelor obișnuite, care își petrece peste 4 ani din viață conducând. Deoarece stai atât de mult timp în mașină, îngrijirea interiorului este la fel de importantă precum reviziile periodice. Este recomandat să te ocupi periodic de eliminarea prafului și a murdăriei care se acumulează atât în mașină, cât și în sistemul de aer condiționat. Dezordinea acumulată în mașină, poate avea un impact negativ asupra bunăstării tale. 

Chiar dacă ai o viață aglomerată și curățarea mașinii ți se pare că este o sarcină care trebuie lăsată la finalul listei tale de priorități, trebuie să știi că va trebui să te implici mai mult. Modul în care arată interiorul mașinii tale va influența valoarea de revânzare și de aceea este important să menții mașina curată pe toată durata în care o folosești, mai degrabă decât să încerci să o aduci la lumină exact înainte să o vinzi. 

Cum să îți menții mașina curată:

Cele mai citite articole

Consumul de alimente în mașină este una dintre cele mai comune cauze pentru acumularea de mizerie și gunoi. Pungile, hârtiile, grăsimea și firimiturile, formează un strat lipicios de mizerie, care este foarte neplăcut și extrem de dificil de înlăturat. Dacă nu ai încotro și timpul nu îți permite să mănânci la un restaurant, cel mai bine este să faci încerci totuși să mănânci doar lângă mașină. 

Îți va fi mult mai ușor dacă în permanență o pungă de gunoi la îndemână, în care să arunci toate resturile și ambalajele. Chiar dacă nu mănânci în mașină, păstrarea ordinii și curățeniei este o provocare pentru majoritatea șoferilor. Merită să investești câteva ore pe lună pentru o curățare completă a mașinii.

Operațiunile pe care trebuie să le realizezi sunt următoarele:

  1. Adună gunoiul. Mașina trebuie să fie goală de orice urmă de resturi, astfel încât să poți trece la următorii pași, care presupun curățenie în detaliu. 
  2. Aspiră interiorul. Cu ajutorul unui aspirator special, strânge tot praful și resturile de pe banchete, din îmbinături și de pe mochetă. 
  3. Scutură și spală covorașele. Lasă covorașele să se usuce bine înainte de a le așeza la loc, pentru a evita formarea mucegaiului și a mirosului neplăcut. Dacă ai covorașe prea vechi, care nu mai rețin atât de bine murdăria, cel mai bine este să cumperi unele noi. Vezi oferta de aici, pentru cele mai bune prețuri și cele mai diversificate modele. 
  4. Curăță scaunele. Cu ajutorul unui burete și cu soluție specială, curăță cu atenție scaunele de orice resturi de mizerie. Dacă ai tapițerie textilă, poți folosi o perie moale, care este mult mai eficientă. Dacă ai tapițerie din piele, va trebui să folosești produse specializate, care protejează pielea și o împiedică să crape. 
  5. Dacă ai suprafețe din vinil, să ai în vedere faptul că sunt foarte sensibile atât la razele soarelul cât și la frigul iernii. Temperaturile extreme vor face vinilul să devină fragil așa că asigură-te că îl protejezi corespunzător și că aplici regulat soluții care să îi prelungească viața. 
  6. Dacă interiorul conține inserții de lemn, nu utiliza produse de curățenie universale. Alege doar soluții speciale, care au rolul atât de a curăța lemnul dar și de a-l hrăni. 
  7. Curăță suprafețele dure. Cu o cârpă moale și cu soluție specială pentru plastic, curăță bordul, volanul, schimbătorul de viteze și fețele ușilor.
  8. Împrospătează aerul. La finalul curățeniei, pune în zonele mai discrete, câteva odorizante pentru mașină. Acestea vor păstra un aer curat și un miros frumos în mașină. 

Dacă ai copii mici sau animale de companie, va trebui să te preocupi mai des și cu mai multă atenție de curățarea interiorului.  Săptămânal verifică dacă există resturi de mâncare căzute printre banchete și dacă tapițeria este pătată sau zgâriată. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Glow up: 5 trucuri eficiente pentru o schimbare de look

Adidași pentru copii: Cum să te asiguri că ai ales cea mai bună pereche de încălțăminte?