in

Cum să îți începi ziua. Sfaturi practice în rutina de dimineață

Cum să îți începi ziua. Sfaturi practice în rutina de dimineață

Fiecare zi este un nou început. În agitația vieții cotidiene, uneori uiți să ai grijă de tine și să îți acorzi atenția de care ai avea nevoie. Disciplina ar putea fi soluția pentru tine, ca să poți rămâne concentrată asupra activităților și lucrurilor pe care le ai de făcut în mod curent. Deși s-ar putea să îți fie greu în primele zile, un program prestabilit și o rutină ar putea fi soluția pentru un stil de viață ordonat, care să îți aducă liniștea de care ai nevoie. 

Cel mai relevant moment al unei zile este dimineața. Am pregătit câteva idei despre lucruri simple cu care îți poți începe ziua.

Rutina de dimineață în funcție de nivelul tău de energie

Dimineața este acel moment al zilei în care poți avea timp doar pentru tine. Încearcă să te trezești înaintea celorlalți, ca să te poți bucura de liniște și să îți poți așeza gândurile în ordine. Indiferent de cum te simți, fă-ți patul și abia apoi ocupă-te de restul lucrurilor. Evită ecranul telefonului sau al televizorului în primele două ore.

Dacă ai energie scăzută, deschide larg fereastra camerei tale, indiferent de temperatură, și stai 10 minute în lumina naturală. Încearcă să faci câteva exerciții de respirație.

Pregătește-ți un mic dejun nutritiv cu ovăz și fructe sau avocado și ou, orice îți place să mănânci și te bucură. Fă-ți o cafea fără zahăr sau cu lapte condensat sau un ceai din plantele preferate. Savurează totul în liniște. După ce ai terminat, poți începe să te pregătești, în ritmul tău, pentru ziua ce te așteaptă. Pune-ți muzica preferată și fă-ți planul.

Dacă nivelul de energie este mediu, începe cu puțin stretching sau chiar o plimbare pe afară. Apoi, scrie timp de 5 minute în jurnal. Acest lucru te va ajuta să îți eliberezi emoțiile și să te autoreglezi. Organizează-te și elimină ce nu este relevant din agenda ta.

Dacă ai multă energie dimineața, e timpul să faci câteva exerciții de yoga, pilates sau chiar să alergi prin parc. Oprește-te la cafeneaua de la colț pentru băutura preferată de dimineață. Planifică-ți toată săptămâna și lucrează la obiectivele tale, vizualizează cum ar arăta ele finalizate.

Rutina de dimineață în funcție de intenția setată

Cele mai citite articole

A-ți seta o intenție este o modalitate prin care îți vei activa o parte din receptivitatea care te caracterizează. Cu acest exercițiu, vei putea observa că vei găsi soluții pentru planurile tale.

Pentru armonie interioară, observă ceva frumos în jurul tău și rămâi conectată pentru câteva minute. O plantă din ghiveci, un tablou din casa ta, un peisaj de pe geam.

Pentru bucurie de viață, fă un exercițiu de recunoștință. Alege o persoană din viața ta și gândește-te pentru ce îi ești recunoscătoare.

Pentru activarea încrederii în sine, poartă o ținută care te face să te simți bine, ascultă și dansează pe muzica preferată sau lucrează două ore încontinuu la un proiect personal care te definește.

Dacă ai timp, stimulează-ți creativitatea. Deconectează-te de tot ce înseamnă mediu digital. Practică orice formă de artă: desen, pictură, lecții de canto, tricotează sau bricolează. O altă variantă ar fi să citești ceva nou și foarte diferit față de ce preferi de obicei.

Pe lângă toate aceste activități din care poți alege, încearcă să îți scrii în jurnalul personal câteva întrebări la care să răspunzi: Cine îți dorești tu să fii? Cine ești tu? Ce îți dorești să se întâmple în viața ta cu adevărat?

Acestea sunt câteva idei pentru a-ți începe ziua. Fiecare lucru pe care alegi să îl faci în tihnă, fără stress în fiecare dimineață, poate contribui la starea ta de bine, la viața ta liniștită. Asta nu înseamnă că nu vei mai avea trăiri intense sau că imprevizibilul nu își va face loc în viața ta. Însă, este important să trăiești în echilibru cu tine însăți.Sursa foto: Pexels

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Culorile care îți scot în evidență frumusețea în videochat

Clinica de transplant de păr Istanbul Vita: Lider în transplantul de păr este premiat cu European Award 2023