in

Dermatologie & ORL: importanța consultului periodic

De ce să faci vizite periodice la cabinetele de dermatologie și ORL?Vizitele anuale în cabinetele medicilor specialiști pot aduce numeroase avantaje pentru starea noastră de sănătate. Multe persoane, însă, se limitează doar la analizele de sânge când vine vorba de un control anual.

În cele ce urmează, află de ce este important să mergem la medicul dermatolog sau la un cabinet ORL pentru consultații periodice. 

Cu ce ne ajută mersul la medicul ORL?

ORL (prescurtare de la otorinolaringologie) este specializarea medicală care se ocupă cu studiul urechilor, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare și a sinusurilor. Prin vizita anuală sau o dată la doi ani într-un cabinet ORL, putem să urmărim starea de sănătate a zonelor menționate anterior. 

Afecțiunile pe care le putem preveni sau vindeca prin mersul la consult sunt: 

  • laringita;
  • amigdalita;
  • sinuzita;
  • otita.  

În situația în care ne confruntăm cu: congestie nazală, scăderea acuității olfactive, durere la înghițire, răgușeală sau țiuit în ureche, este necesară vizita cât mai apropiată la cabinetul medicului ORL.

Cu ce ne ajută mersul la medicul dermatolog?

Cele mai citite articole

Pentru a ne verifica starea de sănătate a pielii, a unghiilor, dar și a părului este necesară o programare la secția de dermatologie.

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și, totodată, este și cel mai expus la factorii externi din mediu. Substanțele dure, agenții iritanți, bacteriile sau razele UV sunt doar o parte dintre factorii care pot cauza diverse afecțiuni cutanate. 

De asemenea, pielea noastră ne este un aliat de nădejde, întrucât ne poate oferi indicii ale unor posibile afecțiuni de ordin intern. De aceea, este extrem de important să urmărim constant starea pielii noastre, deoarece vom putea preveni și alte probleme de sănătate, nu doar cele cutanate. 

Prin vizita anuală la cabinetul de dermatologie, putem, așadar, să urmărim starea pielii noastre. Vom putea analiza inclusiv evoluția alunițelor și a semnelor de pe piele, pentru a ne asigura că nu există nici un pericol ca acestea să devină cancerigene. 

Să nu uităm și de beneficiile de ordin estetic. Prin mersul periodic la secția de dermatologie și prin îngrijirea corespunzătoare a pielii, vom reuși să scăpăm de diverse imperfecțiuni ale tenului, precum punctele negre, roșeața și culoarea neuniformă. 

Sănătatea noastră este mai presus de orice. Fiecare parte a corpului nostru merită îngrijită corespunzător, motiv pentru care sunt recomandate consultațiile periodice în cabinetele diverșilor specialiști. De acum înainte, este important să nu mai neglijăm importanța mersului la dermatolog și la medicul ORL.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Jucăriile de doctor sunt distractive și educative

De ce sunt atât de importante serviciile oferite de o clinică stomatologică?