in

Ghid de cumpărare: Gresie și faianță

Înainte de a te decide ce gresie și faianță vei folosi în baie este important să te hotărăști asupra designului interior în această încăpere.

Poți opta pentru un design în stil clasic și atunci oferta va fi destul de generoasă sau te poți orienta către stiluri mai moderne cum este cel mediteranean, cel de tip oriental sau poate vrei un design în spiritul eco friendly atât de actual și apreciat. Odată ce ai stabilit care va fi aspectul în ansamblu al băii poți trece la alegerea plăcilor de gresie și faianță.

Ține cont atunci când cauți gresie și faianță să optezi pentru acele modele care se întrețin și se curăță ușor. Alege faianța si gresia hexagonală care se întrețin ușor și sunt în tendințe. Baia este una dintre încăperile în care trebuie făcută curățenie destul de frecvent, așadar plăcile alese trebuie să fie simple și să permită curățarea cu soluții și obiecte specifice. Totodată este important să alegi gresie și faianță de bună calitate, din materiale rezistente care să nu se degradeze în timp în urmă aplicării substanțelor de curățare. Poți alege dintr-o gamă variata de finisaje de la Neakaisa, un magazin online de sanitare si produse pentru baie. 

Nuanțe potrivite de gresie și faianță pentru baie

Un alt criteriu important în selectarea gresiei și faianței pentru baie îl reprezintă culoarea acestora. Dacă cu ceva timp în urmă, albul era culoarea must have pentru baie aproape în orice casă, acum lucrurile nu mai sunt la fel. 

Albul este din nou în tendințe, dar de această dată se poartă în combinație cu nuanțe puternice pentru un efect vizual senzațional. Așadar, se poartă combinațiile de alb și negru, alb și roșu, alb și galben intens și găsești gresie și faianță hexagonală în toate aceste nuanțe.

Cele mai citite articole

Alege însă culorile pentru gresie și faianță și în funcție de dimensiunea băii. Pentru o baie de dimensiuni mici sunt recomandate nuanțele deschise care reflectă cât mai bine lumina și dau senzația de spațiu. Poți opta pentru albastru deschis, roz pudrat sau galben solar. Pentru câteva accente de culoare puteți include într-un astfel de decor elemente și accesorii în nuanțe puternice.

Dacă baia are dimensiuni mari atunci vă puteți juca cu cele mai inedite modele și combinații de culori. Sunt în tendințe culorile sofisticate cu personalitate cum este turcoazul, verdele sau violetul, dar la fel de mult se poartă griurile și nuanțele pământii care imită materialele naturale.

Atunci când aveți o baie cu geamuri mari și lumina naturală inundă încăperea, puteți lua în calcul și nuanțele mai închise, care la prima vedere ar părea complicat de folosit într-un astfel de spațiu. Ele își pot face cu succes loc cu atât mai mult atunci când baia are și un sistem de lumini performant.

Producători renumiți de faianță și gresie hexagonală

Există producători renumiți de gresie și faianță cu istorie îndelungată și tradiție în producerea celor mai calitative plăci ceramice. Supremația a fost deținută până de curând de branduri provenite din Italia sau Spania, dar de câțiva ani încoace încep să se remarce tot mai mulți producători care scot pe piață gresie și faianță la un raport calitate preț excelent, venind astfel să concureze cu alte branduri cu renume. Printre brandurile renumite de gresie și faianță asupra cărora te poți opri se numără Dalet, Porcelanosa, Venis, Kerama Marazzi – toate cu o varietate de modele și colecții interesante.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Plaje spectaculoase pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață

Cum au influențat evenimentele din lumea reală filmele cu James Bond