in

Impactul stării mintale asupra sănătății și frumuseții

Impactul stării mintale asupra sănătății și frumuseții

Felul în care ne simțim din punct de vedere psihic influențează starea generală de sănătate și frumusețea. În vreme ce relaxarea și starea de bine favorizează odihna și adoptarea unor obiceiuri benefice, atunci când trecem prin perioade mai puțin plăcute, resimțim acest lucru și la nivel fizic. Citește în continuare pentru a afla în ce constă impactul pozitiv și negativ al felului în care gândești și te simți.

Impact negativ

Când starea mintală nu este bună și te simți copleșit de tristețe, gânduri negative, stres și alte stări apăsătoare și neplăcute, ele îți pot afecta în mod negativ capacitatea de a îți desfășura activitățile de zi cu zi, inclusiv rutina de îngrijire. Dacă te confrunți cu astfel de stări, discută cu un medic sau cu un psiholog. Numai un specialist poate stabili corect diagnosticul și tratamentul depresiei, al anxietății și a altor tulburări.

Când perioadele în care starea ta mentală este dominată de aspectele negative, lipsa de interes pentru felul în care arăți sau, din contră, interesul excesiv poate duce la o imagine de sine distorsionată. În planul fizic, frumusețea îți poate fi afectată de factori precum tulburările digestive (de pildă, arsuri la stomac, diaree sau constipație), migrene, insomnii, lipsa apetitului sau apetit compulsiv, astfel:

  • Pielea poate deveni deshidratată, cu elasticitate redusă, linii fine și de expresie, cearcăne și/sau poți dezvolta acnee;
  • Părul își pierde din strălucire, te poți confrunta cu o cădere a mai multor fire de păr decât de obicei, vârfurile sunt predispuse la despicare;
  • Îți poți distruge unghiile de la mâini, prin faptul că le rozi pe fond nervos;
  • Riști să îți neglijezi și cele mai simple obiceiuri sănătoase, precum spălatul pe dinți și pe corp, fapt ce crește riscul de a dezvolta iritații, din cauza acumulării bacteriilor.

Impact pozitiv

Cele mai citite articole

Atunci când te simți bine din punct de vedere psihic și te adaptezi situațiilor fără a te lăsa acaparat de părțile lor mai puțin plăcute, stima de sine este ridicată și tinzi să faci alegeri sănătoase. De pildă, te odihnești suficient, ai o dietă echilibrată, te hidratezi, faci mișcare cu grad de dificultate adaptat organismului tău, îți menții rutina de îngrijire, fapt care duce la o frumusețe radiantă:

  • Pielea are un aspect sănătos, este catifelată la atingere, fără cearcăne;
  • Părul este rezistent și are luciu, nu cad multe fire;
  • Unghiile au aspect îngrijit și sunt puternice, nu se rup și nici nu se exfoliază;
  • Datorită rutinei de îngrijire a dinților, dantura este lipsită de tartru și scad riscurile de a dezvolta afecțiuni dentare.

Ai grijă de tine și fă alegerile care te avantajează, atât pentru liniștea psihicului, cât și pentru frumusețea reflectată la exterior! Alege să ai o dietă sănătoasă și o rutină de îngrijire adaptată tipului tău de ten. Petrece timp cu cei dragi, relaxează-te cât mai mult cu ajutorul hobby-urilor și petrece timp în natură, când condițiile meteo îți permit acest lucru. 

În cazul în care stările neplăcute sunt recurente sau persistă o perioadă îndelungată, discută cu un psiholog, pentru a obține tratamentul adecvat. În unele cazuri, situația nu se remediază de la sine și se poate agrava. În alte situații este posibil doar să necesiți clarificări și ajustări care sunt utile pentru a depăși perioadele dificile, iar în acest sens, numai un specialist te poate ajuta corespunzător, în baza unui diagnostic și a unui tratament avizat.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Intuiești cine va ieși următorul James Bond? Mizează pe asta

De ce este Betfair printre cele mai bune case de pariuri online?