in

Proteza dentară: Mituri pe care NU trebuie să le mai crezi

Lipsa dinților ți-a afectat încrederea în propria persoană și viața socială are de suferit? Ți-ai pierdut plăcerea de a ieși cu prietenii, familia sau colegii de serviciu? Nu lăsa ca pierderea dinților să îți afecteze viața zilnică!

Tehnologia dentară a evoluat atât de mult încât sunt o mulțime de soluții de tratament pentru pierderea dinților, de la implanturi dentare, până la proteze dentare mobile moderne, care arată și se simt exact ca dinții naturali!

Ce este o proteză dentară?

Protezele dentare sunt dinți artificiali, meniți să înlocuiască dantura pierdută, din diverse cauze, ale pacienților. De regulă, acestea sunt create din plastic sau acrilat sau, mai nou, dintr-un termoplastic flexibil (naylon), care se mulează perfect pe gingii.

Indiferent de tipul protezei dentare pentru care optezi (parțială sau totală), trebuie să știi că aceasta este 100% personalizată în funcție de fiecare pacient, astfel încât să fie cât mai confortabilă, iar cei din jur să nu observe că este purtată.

Prin înlocuirea dinților pierduți cu proteză dentară masticația și vorbirea sunt mult îmbunătățite, iar stima de sine și încrederea în propria persoană cresc considerabil. Mai mult, din punct de vedere estetic, și fizionomia feței este mult îmbunătățită.

Care este cea mai bună proteză dentară?

Pentru că fiecare pacient este unic, și nevoile lui sunt diferite. De aceea, este indicată o discuția amplă cu medicul dentist Bucuresti înainte de a opta pentru o proteză dentară anume. Cu alte cuvinte, soluție pentru care ați optat împreună trebuie să aducă revenirea la normalitate a vieții tale, dar și o alimentație corectă și o senzație minimă de disconfort.

De ce pacienții refuză tratamentele cu proteze dentare, chiar dacă este cazul?

Sunt o mulțime de mituri cu și despre protezele dentare care îi fac pe oameni să fie reticenți la acest tip de tratament. Iată care sunt cele mai importante afirmații false, cărora oamenii le dau crezare:

Cele mai citite articole

Proteza dentară mă va face să arăt diferit

Total greșit! Chiar dacă proteza dentară îmbunătățește vizibil fizionomia feței, trebuie menționat că în cavitatea orală se va simți confortabil, cât mai apropiat de dinții naturali. Protezele dentare au fost create pentru a ajuta persoanele cu unul sau mai mulți dinți lipsă să se bucure de un zâmbet frumos, funcțional, și să mânânce orice își doresc, fără teamă.

Mancatul va fi un chin

Iarăși, la fel de neadevărat! Fiecare dinte are rolul lui în masticație și vorbire, deci lipsa unuia sau a mai multor dinți poate impune probleme. Cu o proteză dentară nu va trebui să îți mai faci griji, dat fiind că proteza este suficient de puternică pentru a mărunți hrana, deci te poți bucura, din nou, de alimentele tale preferate.

Protezele dentare afectează dinții buni

Iarăși este greșit. Proteza dentară este special concepută pentru a înlocui spațiile lipsă, fără să afecteze dinții învecinați. 

Îngrijirea și igiena protezei dentare este greoaie

Chiar dacă ai o proteză dentară, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să acorzi o atenție riguroasă periajului zilnic. În ceea ce privește igienizarea în sine a protezei dentare se recomandă plasarea acestora într-un pahar cu apă și adăugarea unei pastile efervescente pentru curățare.

Nu pot mânca ce îmi place cu proteza dentară

Doar în primele zile, până te acomodezi, îți va fi greu, de aceea sunt indicate alimente moi, cât mai ușor de mestecat. Treptat, pe măsură ce te obișnuiești cu noua proteză dentară, poți consuma alimente tot mai tari, până revii la alimentația obișnuită. Recomandarea este să eviți, totuși, alimentele și băuturile fierbinți.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Pilot pentru o zi – experiențe la înălțime pe care trebuie să le bifezi

TOP 3 cele mai populare stiluri de machiaj