in

Sfaturi pentru stimularea stării de spirit

Sfaturi pentru stimularea stării de spirit

Frustrările de la muncă și chiar dezamăgirile minore pot împiedica desfășurarea normală a activităților zilnice, lucruri care te pot face să-ți pierzi răbdarea, să devii nefericit sau complet dezinteresat. Este o reacție absolut normală, fiind de altfel un semn că organismul vrea o pauză. 

În plus, expunerea prelungită la acești factori și lipsa gestionării efectelor sale afectează starea ta de spirit și sănătatea. Din fericire, există o serie de sfaturi pe care merită să le iei în considerare pentru stimularea stării de spirit și îmbunătățirea generală a sănătății.

Fă o plimbare în parc

O simplă ieșire în parc sau în natură, de cel puțin 10 minute, face minuni asupra stării tale de spirit, stimulând producția de hormoni ai fericirii. Aerul curat va îmbunătăți fluxul de oxigen către creier, diminuând senzațiile de oboseală și stres. 

Mersul pe jos reduce nivelul cortizol, durerea și disconfortul, motiv pentru care starea ta de spirit va fi considerabil mai bună. În plus, lumina soarelui sporește imunitatea și nivelul de energie.

Apelează la aromaterapie

Cele mai citite articole

Simțul mirosului este legat de sistemul limbic, responsabil pentru reglarea emoțiilor, pentru memorie, comportamente, etc. De aceea, aromaterapia cu uleiuri esentiale doTERRA capătă o importanță majoră în ameliorarea tensiunilor și anxietății. De altfel, acest lucru explică de ce lucrurile sau locurile care miros frumos ne fac să ne simțim bine. 

Deoarece sănătatea mintală este o parte importantă a sănătății tale generale, este esențial să faci aromaterapie cu uleiuri esentiale 100% naturale. De exemplu, câteva picături de ulei esential de mandarina verde vor emite un parfum fresh, oferind instant bună dispoziție și inducând sentimente de fericire. În plus, se remarcă printr-un caracter unic în rândul uleiurilor esentiale de citrice,  având o mare varietate de utilizări.

Desfășoară o activitate care îți face plăcere

Lucrurile care ne plac întotdeauna ne vor crea o stare de bine. Fie că optezi pentru hobby-uri, plimbări cu prietenii sau chiar servirea mesei cu familia, stresul și anxietatea vor fi semnificativ diminuate. După finalizarea acestor activități, vei obține un sentiment de împlinire, care va stimula eficient starea de spirit. 

Dormi suficient

Dacă obișnuiești să dormi mai puțin de 7 ore și te confrunți mai mereu cu stres, tristețe sau epuizare, șansele ca lipsa somnului să fie cauza pentru starea ta spirit scăzută sunt deosebit de mari. 

Asigură-ți un somn liniștit și eficient, adăugând 1-2 picături de ulei esential de tamaie la 5mp de cameră. Acest ulei este recunoscut pentru faptul că reușește să calmeze sufletul și inima, diminueze stresul și elimine dereglările de somn. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Tratamentul cu implant dentar pas cu pas

Cum alegi salteaua perfectă