in

Sfaturi pentru ca gazonul tău să arate natural și estetic

Gazonul este un element esențial și foarte iubit în orice grădină, și asta pentru un motiv întemeiat. Acea superbă întindere de verde oferită poate îmbunătăți spațiul dvs. exterior în tot felul de moduri. Din punct de vedere practic, poate fi folosit ca un loc unde copiii să se joace și să se distreze, sau îl puteți folosi ca un loc confortabil pentru un picnic romantic de vară. Dar, lăsând la o parte funcționalitatea, un gazon bine îngrijit este, de asemenea, un lucru extrem de plăcut vizual – cu siguranță va oferi o priveliște încântătoare pe terasă.

În primul rând, este important să achiziționați seminte gazon de calitate, care să se plieze zonei unde va fi adăugat și tipului de activități pe care le veți desfășura pe suprafața acestuia. În acest sens, vă recomandăm magazinul online, ogorul.ro – ai la dispoziție toate tipurile de gazon. 

https://www.ogorul.ro/p/seminte-gazon-pentru-economie-de-apa-waterless-turfline-1-kg

Pe lângă acțiunile de îngrijire a gazonului ce implică tunderea, udarea, curățarea, fertilizarea și aerarea acestuia, este important și modul în care îl veți stiliza și cum îl veți integra alături de celelalte elemente decorative din curte. Este adevărat că sfaturile de delimitare a gazonului nu sunt strict necesare, dar ele au un scop funcțional și vizual în cadrul unui teren. 

În primul rând, prezentăm câteva sfaturi generale pentru ca gazonul dvs. să arate impecabil: 

  • Cât de des trebuie să udați gazonul? Pe perioada primăverii și a toamnei gazonul poate fi udat o dată la două zile. Pe de altă parte, vara este necesar să uzi gazonul mai des, zilnic sau chiar de două ori pe zi (dimineața și seara), în funcție de condițiile meteo (de exemplu, după o ploaie abundentă, nu mai trebuie udat gazonul în ziua respectivă).
  • Cum remediezi porțiunile goale din gazon? Este important să se acționeze rapid asupra zonelor goale din gazon, deoarece acestea vor atrage buruienile. Acestea pot fi cauzate de o greblare și o cosire excesivă sau de o scarificare intensă a gazonului. Tot ce trebuie să faceți este să reînsămânțați zona și, dacă nu se anunță ploi pentru câteva zile, să udați ușor.
  • Cum se realizează mulcirea gazonului? Procesul constă în tăierea ierbii și mărunțirea resturilor în bucăți mici, cu o singură trecere a mașinii de tuns iarba. Aceste resturi sunt apoi readuse în gazon și conțin toți nutrienții esențiali de care gazonul are nevoie pentru o creștere sănătoasă. Pentru a face acest lucru, puteți folosi o mașină de tuns iarba specială, care a fost concepută pentru mulcire. Găsești mașină de tuns gazonul cu funcție de mulcire pe ogorul.ro. 

Ideile noastre de delimitare a gazonului vă oferă toată inspirația de care aveți nevoie și sunt perfecte pentru terenuri de toate dimensiunile.

Cele mai citite articole

Definește marginile gazonului cu ajutorul florilor 

Faceți din gazonul dvs. punctul central al curții, menținând lucrurile simple și naturale, plantând flori pe marginile acestuia. O fâșie centrală de gazon poate servi ca o cale largă de acces către o altă zonă a grădinii sau ca un loc liniștit pentru a vă relaxa pe o pătură sau un șezlong în timpul verii. Oricum ar fi, este întotdeauna o bucurie să admiri borduri magnifice realizate cu ajutorul diversităților florale.

Gazonul dvs. va aduce un sentiment de formalitate grădinii dvs., indiferent de soiurile straturilor de flori. Este o modalitate simplă de a face ca terenul dvs. să arate bine echilibrat..

Folosește garduri vii pentru delimitarea gazonului

Liniile dense ale gardurilor vii vor oferi instaneu un aspect clasic, natural și o estetică aparte grădinii tale. Funcționează foarte bine ca soluție pentru a delimita o peluză cu gazon de o alee pavată și va avea un aspect luxuriant pe tot parcursul anului. Simetria formelor va oferi un rezultat plăcut și incredibil de primitor.

Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta în obținerea unei zone exterioare cât mai naturală și ordonată! 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum putem folosi energia solara pentru a proteja mediul si a reduce cheltuielile?

Corturile EXPODOM cu structură tip acordeon